Terugblik Maria Zingt 2020

[7 oktober 2020]

Het unieke meimaand-evenement ‘Maria Zingt’ vond vanwege de coronacrisis niet plaats in mei, maar op vrijdag 2 oktober. Plaats van handeling was de kerk van ’t Heike. Er waren 30 genodigden van veelal bij dit project betrokken organisaties.

Tijdens deze bijeenkomst werden zoals gebruikelijk gezamenlijk bekende Marialiedjes gezongen door een zevental leden van Gemengd Koor de Bron met muzikale begeleiding van Harry Swinkels.

Aan deze 12de editie van ‘Maria Zingt’ werd weer een bijzonder thema gekoppeld. Onder de titel Maria in Tilburgse Bevrijdingsmonumenten werd aandacht besteed aan specifiek aan Maria gerelateerde oorlogsmonumenten in de gemeente Tilburg.

Speciaal voor dit thema zijn van een twaalftal Mariale objecten aquarellen gemaakt door beeldend kunstenares Jofke®.

Een interessante fietsroute langs de beschreven locaties is hieraan toegevoegd. Deze zijn tezamen met een beschrijving opgenomen in een boekje dat is op te halen in de kapel Onze Lieve Vrouw ter Nood of te bestellen in de webwinkel.

Ook zijn de nieuwe gedenkboeken gepresenteerd. Hierin staan de namen van alle Tilburgse inwoners die tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen. Kom een kijkje nemen in de kapel om deze boeken te zien!

Reacties zijn gesloten.