Terugblik Maria Zingt 2022

[20 mei 2022]

Op vrijdagavond 13 mei 2022 vond voor de 13e keer de samenzangmanifestatie ‘Maria Zingt’ plaats. Wederom kon dit evenement worden georganiseerd op het voorterrein van de kapel Onze Lieve Vrouw ter Nood aan de Kapelhof te Tilburg.

In dit project stond centraal het vestigen van de aandacht op het materieel- en het immaterieel religieus erfgoed van Tilburg. De Mariakapel is daarvan een sprekend voorbeeld en voor Tilburg een bijzonder oorlogsmonument en rijksmonument dat er werkelijk toe doet.

‘Maria Zingt’ is een jaarlijks terugkerend evenement gebaseerd op het zingen van bekende Marialiederen met het publiek en met ondersteuning van Gemengd Koor de Bron.

Steeds wordt er een aan Maria gerelateert thema toegevoegd en voor dit jaar is gekozen voor. Sterke Tilburgse Vrouwen.

Naast Maria als voorbeeld zijn er tien vrouwen geselecteerd die belangrijk zijn geweest voor Tilburg. Het thema binnen de manifestatie ‘Maria Zingt wil hiermee een bijdrage leveren aan het in herinnering brengen wat de betreffende vrouwen als immaterieel erfgoed, maatschappelijk en sociaal voor onze stad hebben betekent. Hoe waardevol zijn zij geweest, wat zij hebben positief bijgedragen aan de ontwikkeling en wat is hun betekenis geweest voor de Tilburgse gemeenschap. Zoals in eerdere jaren is een boekje uitgegeven waarin de betreffende vrouwen naast een afbeelding uitvoerig worden beschreven.

De presentatie was wederom in vertrouwde handen van publicist Paul Spapens.

Naast het zingen van alom bekende Marialiederen met de ruim 250 bezoekers zijn ook vijf vrouwen van nu geïnterviewd, t.w.: Gerda de Vries (Feniks) – Zr. Mariët Kinker (Prov. Overste Zrs. Van Liefde) – Hanneke Doevendans (MKB) – Maria Pinas (Surinaamse gemeenschap) en Hennie van Schooten (Stg. Het Vierde Geschenk/Tilburgse Speelgoedbank).

Tip: het boekje ‘Sterke Tilburgse Vrouwen’ is in onze winkel te downloaden resp. te bestellen.

Reacties gesloten.